Pandai Masak: Chap Chye

Pandai Masak

Monday, November 21, 2005

Chap Chye


Bahan-bahannya :

125 gram kubis (dihiris)
125 gram rebung (dihiris)
250 gram udang basah (dibuang kulitnya)
30 gram tauhu kering (direndam)
30 gram kim chiam (direndam)
30 gram cendawan kering (direndam)
15 gram suhun (direndam)
250 gram daging ayam(dipotong kecil-kecil)
3 keping tauhu kunning (dipotong kecil-kecil)
3 ulas bawang putih (ditumbuk)
2 sudu teh taucu

Cara Membuatnya :

Panaskan minyak dan tumis bawang putih dan taucu.

Masukkan ayam, kemudian tuangkan sedikit air dan masukkan udang.

Masukkan bahan-bahan yang telah direndam tadi serta 2 cawan air.

Masukkan kubis, rebung dan tauhu. Bila hendak diangkat barulah masukkan suhun.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home